Jedilnik

16. 10. – 20. 10

Ponedeljek, 16. 10.  – ZELENI PONEDELJEK
Malica: mlečni zdrob (1, 7), čokoladni posip (7), hruška
Kosilo: korenčkova juha z zakuho (1), zeljne krpice, pirini široki rezanci (1), zelena solata
Torek, 17. 10.

Malica:

Bontončki:8.b

lepinja (1), pleskavica, solata, paradižnik, paprika, majoneza (3), kečap, 100 % sok
Kosilo: telečja obara z žličniki (1, 3), kostanjeva rezina (1, 3, 7), sadni čaj
Sreda, 18. 10. – LOKALNO NAJ BO! SŠM – NOVO
SŠM 2 dcl mleka
Malica: domač kruh (1), suha salama (12), črna redkev, čaj
Kosilo: pečenica, kisla repa, matevž (7), sadna kupa
Četrtek, 19. 10.  SŠS – MANDARINA
Malica: ribji namaz (7), črn kruh (1), zeliščni čaj, hruška
Kosilo kostna juha z zvezdicami (1, 3), krompirjeva musaka (1, 3, 7), zeljna solata s fižolom
Petek, 20. 10.
Malica: osje gnezdo (1, 3, 7), bela kava (7), grozdje
Kosilo: piščančji ražnjiči, pečene bučke, tri žita, paradižnikova solata

9. 10. – 13. 10.

Ponedeljek, 9. 10.  – ZELENI PONEDELJEK
Malica: domač jogurt (7), polnozrnata žemlja (1), slive
Kosilo: bučna juha (1), špinačni tortelini v omaki iz sladke smetane (1, 3, 7), zeljnata solata
Torek, 10. 10.
Malica: pisan kruh (1), medaljončki (1, 3, 7), paradižnik, paprika, sadni čaj
Kosilo: bograč (1), tiramisu (1, 3, 7), 100 % sok
Sreda, 11. 10. – LOKALNO NAJ BO! SŠM – NOVO
SŠM 2 dcl mleka
Malica: domač kruh (1), maslo (7), med, čaj

Kosilo:

Bontončki (2.b)

goveja juha z ribano kašo (1, 3), špinača (7), pire krompir (3, 7), naravno piščančji zrezek, puding s smetano (7)
Četrtek, 12. 10.  SŠS – GROZDJE
Malica: ržen kruh (1), kuhan pršut, kisle kumare zeliščni čaj
Kosilo kruhovi cmoki (1, 3, 7), svinjski paprikaš (1), motovilec s fižolom
Petek, 13. 10.
Malica: pica (1, 3), sadni čaj, kivi
Kosilo: zelenjavna juha (1), riž, telečja pečenka, zelena solata z lečo

 

OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico spremeniti jedilnik. Organizator šolske prehrane: Martina Kos LEGENDA: snovi ali proizvodi, ki povzročajo alergijo ali preobčutljivost:

  1. Žita, ki vsebujejo gluten, 2. Raki in proizvodi iz rakov, 3. Jajca in proizvodi iz jajc, 4. Ribe in proizvodi iz rib, 5. Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov, 6. Zrnje soje in proizvodi iz soje, 7. Mleko in mlečni izdelki (vsebujejo laktozo), 8. Oreški, 9. Listna zelena in proizvodi iz nje, 10. Gorčično seme ali proizvodi iz njega, 11. Sezamovo seme ali proizvodi iz njega, 12. Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji (več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2), 13. Volčji bob in proizvodi iz njega, 14. Mehkužci in proizvodi iz njih.