Skoči na glavno vsebino
11. 11.

Za nami je zadnji dan izmenjave v Vittoriji. Dopoldan smo si ogledali rastlinjake, kjer gojijo paradižnike in ostalo zelenjavo, ki jo izvažajo po vsej Evropi. Poskusili smo tudi proizvode, ki jih pripravljajo v tovarni Libertti. Dopoldnaski izlet smo nadaljevali v oljarni, tam smo spoznali postopek pridelovanja olivnega olja in ga tudi poskusili. Vrnili smo se v šolo, ki nas je gostila cel teden. Po okusnem kosilu, je sledila podelitev diplom, ki smo jih prejeli vsi udeleženci izmenjave. Odšli smo v hotel in spakirali svoje stvari, nato pa nas je čakala še dolga pot do Palerma. V večernih urah smo se namestili v mestnem jedru Palerma. Za nami je res pester teden, ki nam je prinesel veliko novih izkušenj in prijateljstev. Jutri nas čaka še zadnji del poti do doma. Se vidimo!
 
10. 11.
Predzadnji dan izmenjave na Siciliji smo že nestrpno pričakovali, saj smo vedeli, da bo še posebej zanimiv. Po zajtrku smo se z avtobusom odpeljali do najbolj znanega in najvišjega delujočega ognjenika v Evropi, Etne, ki je visoka kar 3357. Sprehodili smo se po dveh kraterjih in opazovali vulkanske kamnine. Nekaj pa smo jih celo vzeli s seboj za spomin. Po malici in nakupih v trgovinicah s spominki, smo pot nadaljevali do čudovitega mesta Taormina, ki so ga naselili že stari Grki. Sprehodili smo se po mestu in se okrepčali z italijanskimi dobrotami. Utrujeni, a navdušeni, smo se v večernih urah vrnili v hotel.
 
9-.11.
Za nami je še en pester dan. Dopoldan smo preživeli na obali, kjer smo raziskovali plažo, igrali odbojko, se sprehajali, najpogumnejši pa celo kopali. Osvežili smo se s sladoledom nato pa se vrnili v mesto Vittoria, kjer smo v parku pojedli malico. Sledile so orientacijske igre. Učenci so se zabavali med iskanjem pravih poti, urjenju v orientaciji ter druženju z ostalimi udeleženci. Po vseh dejavnostih, smo se sprehodili nazaj do našega hotela, vmes pa tudi malo nakupovali. Dan smo zaključili z večerjo v mestu. Veselimo se jutrišnjega dne. Erasmovski pozdravček.
 
 
8. 11.
Današnji dan smo začeli s sladkim zajtrkom, saj smo potrebovali energijo za številne dejavnosti. Z avtobusom smo se odpeljali v zeliščni vrt, kjer smo spoznavali, vonjali in okušali različna zelišča. V prijetnem ambientu smo poskusili sicilijanske dobrote in uživali v prelepem razgledu. Pot smo nadaljevali do mesta Modica in si ogledali poseben način izdelave čokolade. Izlet smo zaključili z degustacijo značilne sicilijanske sladice canolo in ogledom mesta Scicli. Bil je pester dan, spoznali smo veliko zanimivosti in posebnosti Sicilije ter njene kulinarike.
 
 
7. 11.
Za nami je prvi dan izmenjave na šoli v Vittoriji. Po prijetnem in zanimivem sprejemu učencev, smo si ogledali šolo in se namestili v eno od učilnic. Tam smo po kratkem kulturnem programu predstavili našo državo in šolo. Sledilo je kosilo nato pa sprejem pri županu. Ogledali smo si mestno hišo in mestno jedro. Spletla so se tudi že prva prijateljstva z učenci iz ostalih držav. Dan smo zaključili ob večerji. Polni novih vtisov se pripravljamo na jutrišnji dan.
 
6. 11.
Včeraj zvečer smo prileteli na italijanski otok Sicilija. Namestili smo se v hotelu in kmalu utrujeni zaspali. Današnji dan smo izkoristili za spoznavanje in ogled Palerma, mesta na severu Sicilije. Peljali smo se s turističnim avtobusom, se sprehodili po promenadi, ob obali in uživali v sicilijanski hrani. Palermo smo zapustili v večernih urah in se odpravili proti Vittori, mestu, kjer bomo bivali naslednji teden. Vsi skupaj uživamo in se imamo lepo. Lep pozdrav od Erasmovcev 😊
 
 
 
Dostopnost