Skoči na glavno vsebino

V Tednu otroka smo imeli pouk nekoliko drugače obarvan. Cel teden smo se veliko igrali, poslušali pravljice in se učili na bolj sproščen način.

V ponedeljek je v naših učilnicah zadišalo po sveže pečenem kruhu in marmornem kolaču. Učenci so zamesili testo, naredili vsak svojo štručko in pripravili zmes za marmorni kolač. Ko so kuharice kruh in pecivo spekle, so se z dobrotami posladkali. V torek smo se sprehodili po jesensko obarvani poti do Vetrnika. Na poti so učenci nabirali kostanj in se igrali ob gozdni jasi. V sredo so uživali ob ogledu filma Kekčeve ukane in navdušeno spoznavali Slovenijo. Naredili so plakat Slovenije, s katerim so prikazali, kako čudoviti kraji in znamenitosti se skrivajo v naši deželi. V četrtek so postali učenci mali ustvarjalci in iz odpadnega materiala izdelali maketo okolice naše šole. Petek pa je minil v znamenju iger. Ker nam je vreme nekoliko zagodlo, smo peko kostanja prestavili na naslednji teden. Ob peki smo imeli tudi pouk na prostem, saj smo v naravoslovni učilnici izvedli opazovalno dejavnost – Promet.

Tudi v času podaljšanega bivanja so učenci pridno ustvarjali in nastali so pestri likovni izdelki. Nekaj utrinkov si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Dostopnost