Skoči na glavno vsebino

V tednu od 16. 9. do 22. 9. 2021 smo tudi na naši šoli posvetili nekoliko več pozornosti Evropskemu tednu mobilnosti. Letošnji slogan je »Živi zdravo. Potuj trajnostno.«

Že dan pred uradnim pričetkom tega tedna so se učenci od 6. do 9. razreda podali na daljši jesenski pohod od Boštanja, na Konjsko, Laze, Presko, Lukovec in nazaj mimo Radne do Boštanja. Vsak je prehodil približno 16 km dolgo pot.

Prav tako so učenci višjih razredov cel teden spremljali, kako so prihajali v šolo ter spodbujali hojo, uporabo koles, skirojev ali avtobusnega prevoza. Cilj tega spremljanja je bil, da bi čim bolj zmanjšali uporabo avtomobilov.

Učenci od 1. do 5. razreda so nekoliko več likovno ustvarjali. Tako so z risanjem na cesti opozorili voznike na najmlajše udeležence v prometu. Pri likovni umetnosti pa so nastali zanimivi likovni izdelki, ki ponazarjajo letošnji sloga ETM-ja.

Pridno smo tudi beležili prehojene ali pretečene kilometre in jih vnašali v spletno aplikacijo Gibaj, Sevnica!

Kljub temu, da se je ta teden uradno že zaključil, naj se naše aktivnosti, ki so namenjene zdravemu načinu življenja in gibanju, še nadaljujejo.

Andreja Vrtovšek

Dostopnost