Skoči na glavno vsebino

Petek, 4. 6. 2021:

V petek nas je v plavanju čakal še zadnji korak in sicer usvajanje konjičkov in delfinčkov ter ocenjevanje tehnike plavanja. Vsi smo bili ponosni na svoj uspeh, saj smo se cel teden zelo trudili in vsak dan znova izboljšali svoje plavanje. Sedaj pa komaj čakamo, da bomo med poletnimi počitnicami veliko plavali in se pri tem tudi zabavali.

Četrtek, 3. 6. 2021:

Tudi četrtek je minil v znamenju novih podvigov, dogodivščin in uspehov. Na plavanju smo že usvajali morske konjičke in delfinčke, jutri pa sledi še ocenjevanje plavanja. Dopoldan smo se poleg plavanja podali po poteh Petra Klepca in prisluhnili mnogim zanimivim zgodbam gospe Alenke. Popoldan pa smo nadaljevali z delavnico preživetja v naravi in izdelovali bivake, loke, pasti ipd. Večer bo namenjen disco zabavi. Jutri se pa spet vidimo. Ne pozabite, pridemo okrog 16. ure!

 

 

Sreda, 2. 6. 2021:

Za nami je tretji dan šole v naravi in veliko novih utrinkov. Naj samo na kratko povzamemo: dopoldansko plavanje ter naravoslovna delavnica preživetje v gozdu z gospodom Simonom, popoldansko plavanje ter sprehod tik ob meji s Hrvaško ter spretnostno kolesarjenje na pripravljenem poligonu. Večer pa spet v znamenju druženja in zabave. Res nam nič ne manjka. Vsi smo zdravi in se zelo dobro počutimo. Pošiljamo sončne pozdravčke in objeme.

 

Torek, 1. 6. 2021:

Za nami je še en pester in zanimiv dan. Po včerajšnjem družabnem večeru je bila pred nami prva noč, ki smo jo v celoti vsi prespali in se zjutraj prebudili v še en lep sončen dan. V bazenu so učenci pridno usvajali nove plavalne veščine, zunaj pa spretnosti plezanja in lokostrelstva. Popoldan smo se poleg plavanja podali še na krajši sprehod ter pri tem spoznavali različne rastline in za kaj jih lahko uporabljamo. Za večerjo smo bili najbolj veseli okusne pice. Po večerji je sledil še večer druženja, kjer je vsaka soba pripravila krajši nastop. Jutri pa novim dogodivščinam naproti. Naj vam zaupamo, da se nam še nič ne mudi domov, ker se imamo super! 😉

Ponedeljek, 31. 5. 2021:

Prvi dan šole v naravi je za nami. V Boštanju nam je gospa ravnateljica zaželela srečno pot in prijetno bivanje v Osilnici. Z velikim veseljem in polni pričakovanj smo se odpravili na pot in v Osilnici nas je pričakalo sonce. Po namestitvi v sobe smo imeli najprej preverjanje plavalnega predznanja in razdelitev v skupine. Temu je sledilo okusno kosilo in urejanje sob. Nato smo se že učili prvih plavalnih veščin, v naravoslovni delavnici pa smo se preizkusili v ribolovu. Ob reki Kolpi smo postali tudi kiparji in naredili nekaj zanimivih skulptur. Zvečer smo imeli večer družabnih iger in pri tem zelo uživali. Kmalu nas bo premagala prijetna utrujenost prvega dne. Jutri se pa spet oglasimo z novimi utrinki.

Srečno smo prispeli v Osilnico, kjer nas je pričakalo sonce.

 

 

Dostopnost