Skoči na glavno vsebino

Datum: 4. 3. 2021

Vzgojno-izobraževalno delo od 8. 3. 2021 dalje

Spoštovani starši, dragi učenci,

obveščamo vas, da je Vlada RS dne 3. 3. 2021 sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, ki bo objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije. Odlok bo začel veljati 5. marca 2021.

Ponovno želimo opozoriti, da naj se vzgojno-izobraževalnega dela v prostorih šole po priporočilih NIJZ udeležujejo le zdravi otroci in zdravi zaposleni.

Spremenjen je tudi odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Po novem je uporaba zaščitnih mask za učenke/učence od 6. razreda osnovne šole oziroma od dopolnjenega 12. leta dalje v vseh razredih obvezna. Prav tako je obvezna uporaba zaščitnih mask za učiteljice/učitelje v osnovnih šolah. Uporaba zaščitnih mask ni obvezna za otroke do dopolnjenega 6. leta starosti ter za učenke/učence od 1. razreda do vključno 5. razreda osnovne šole, izključno ko so v matičnemu oddelku, se pa zaradi varnosti in zaščite njena  uporaba priporoča ves čas pouka.

Za starše je obvezna uporaba mask v prostorih šole in na zunanjih površinah šole.

Po priporočil ministrstva bomo čim več aktivnosti in pouka športa izvedli  zunaj.

Podaljšano bivanje se izvaja za učenke/učence od 1. do 3. razreda. Za učenke/učence 4. in 5. razreda se priporoča,  da šola v dogovoru s starši organizira podaljšano bivanje le za tiste učenke/učence, ki to nujno potrebujejo.

S spoštovanjem,

Vesna Vidic Jeraj, ravnateljica

Dostopnost