Skoči na glavno vsebino

OBVESTILO UČENCEM IN STARŠEM GLEDE POSTOPNEGA VRAČANJA V ŠOLO

Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je z včerajšnjo okrožnico nakazalo možnost postopne vrnitve osnovnošolcev v šolo, ki bi se ( ob zadovoljivih epidemioloških razmerah) za učence 1., 2. in 3. razreda lahko zgodilo že 7. 12. 2020. Odločitev še ni dokončna in bo objavljena v naslednjem tednu. V tem trenutku je jasno, da se zaprtje šol podaljša za dodaten teden, v času od 30. 11. do 4. 12. 2020.

Napoved postopnega odpiranja šol je vsekakor spodbudna novica. Če bo do postopnega odprtja šol prišlo, se bodo izvajale na šoli le najnujnejše dejavnosti, kot so redni pouk, jutranje varstvo in podaljšano bivanje. Druge oblik dejavnosti, kjer prihaja do mešanja skupin, šole po napovedih ne bomo smele izvajati. Delo naj bi bilo omejeno zgolj na matične oddelke, med katerimi prav tako ne bo prehajanj. Šola bo za učence prve triade zagotovila malico in kosilo.

Natančnejša navodila boste učenci in starši prejeli v naslednjem tednu, ko bodo znane podrobnejše informacije.

Obveščam vas tudi, da je ministrica včeraj s sklepom določila, da bo v šolskem letu 2020/2021 le eno ocenjevalno obdobje, ki bo za  učence od 1. do 8. razreda trajalo od 1. 9. 2020  do  24. 6. 2021, za devetošolce pa do  15. 6. 2021. V tem času bodo učenci pri predmetih, ki se izvajajo do 2 uri na teden, pridobili vsaj 2 oceni, pri predmetih, ki se tedensko izvajajo 3 ali več ur, pa vsaj 3 ocene.

Natančnejša navodila in protokole ravnanja bomo pripravili v naslednjem tednu in jih objavili na šolski spletni strani.

Lepo vas pozdravljam.                                                                           Vesna Vidic Jeraj, ravnateljica

Dostopnost