Skoči na glavno vsebino

V sklopu Nacionalnega meseca skupnega branja 2020, ki ga obeležujemo med 8. septembrom in  11. oktobrom, Mednarodnega meseca šolskih knjižnic (mesec oktober) ter na svetovni dan smeha (prvi petek v oktobru) so učenci 1. a in b razreda prvič obiskali šolsko knjižnico.

Da je bil prvi obisk za ščepec drugačen, so poskrbeli naši vilinski prijatelji. Knjižničarko so samo za to priložnost preobrazili v knjižno vilo. Podarili so ji tudi čarobno paličico, s katero je med otroke potresla nevidni vilinski prah. In to ne katerikoli nevidni vilinski prah! Ta je imel posebno moč in poskrbel, da so učenci skozi ves obisk pridno poslušali in sodelovali. Ob nežnih zvokih afriških ritmov in glasbila »rainstick« so prisluhnili pravljici Ime čarobnega drevesa.

Zgodbica nas je popeljala globoko v afriško puščavo, kjer stoji čudovito drevo, polno slastnih sadežev. Lačne in žejne živali si neizmerno želijo okusiti te sadeže, a žal ni tako preprosto. Okoli debla drevesa se je namreč naselil ogromen piton, ki bo do sadežev dovolil le, ko mu bodo živali povedale ime drevesa. Vendar pa živali imena ne poznajo. Pozna pa ga nekdo, ki živi zelo daleč …

Ob koncu obiska so prvošolci prejeli knjižnično izkaznico, s katero si bodo lahko v šolski knjižnici izposojali takšne in drugačne knjigice ter v njih odkrivali vsemogoče zaklade tega sveta.

 

Pssst, pa ne okol’ govor’t, ampak čarobni prah res deluje :-).

Dostopnost