Skoči na glavno vsebino

V soboto, 16. 3. 2019, se je zopet zbralo lepo število mladih planincev (51) iz treh osnovnih šol (Sevnice, Blance in Boštanja). Tokrat je bil naš cilj Bohor, na katerega smo se podali iz vasi Jablance.

Razdelili smo se dve skupini, manj zahtevno, je vodila planinska vodnica Silva Žveglič, zahtevnejšo skupino pa planinski vodnik Janko Sotošek. Obe skupini pohodnikov sta se združili na Koči na Bohorju, kjer smo se okrepčali, za piko na i pa je poskrbela gospa Jožica Marija Omerzu, ki nas je presenetila s še toplim domačim štrudljem, poleg tega nam je ob odhodu pokazala tudi zaščiteno ter v naravi zelo redko jarico, ki je ena prvih pomladnih cvetlic. Ob tej priložnosti se ji še enkrat iskreno zahvaljujemo za njeno prijaznost in gostoljubje ter obisk Bohorja toplo priporočamo.

S polnimi želodčki smo se odpravili proti izhodišču. Najprej smo si ogledali razgled s Petrove skale, se spustili do manjšega naravnega okna, nato pa nadaljevali vse do Partizanske bolnice. Pot je bila razgibana, a ne naporna, malo pred ciljem smo se napili tudi sveže bohorske vode.

Še bomo šli na planinski izlet!

Silva Žveglič, mentorica planinskega krožka na OŠ Boštanj

Dostopnost