Skoči na glavno vsebino

Narodna galerija v Ljubljani ob stoti obletnici svoje ustanovitve predstavlja življenje in delo Ivane Kobilce, najbolj znane slovenske umetnice.

Na pregledni razstavi Kobilčinega opusa je v devetih razstavnih dvoranah na ogled okoli 140 njenih del vseh slogovnih obdobij in žanrov. Razstavo sestavlja dvanajst sklopov, ki raziskujejo razvoj Kobilčinih motivov od portretnih študij, otroških portretov in žanrskih podob, žanrskega interierja do akta in meščanskega portreta. Priljubljenim slikam, kot sta Poletje in Kofetarica, so pridružene tudi slikarkine umetnine iz zasebnih zbirk.

Narodna galerija je ob razstavi pripravila  obsežen spremljevalni program, med drugim tudi pedagoška vodenja, namenjena učencem vseh starostnih stopenj. Zato smo v zadnjem tednu pred božično novoletnimi počitnicami z učenci, ki obiskujejo izbirni predmet Likovno snovanje, poleg praznično okrašene Ljubljane obiskali to pomembno kulturno inštitucijo. Ob ogledu slikarkinih najpomembnejših del so učenci spoznali njeno življenje in bogato likovno pot.

Dostopnost