Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 18. septembra 2017, smo se z učenci od 1. do 5. razreda v okviru Evropskega tedna mobilnosti odpravili peš v Sevnico. Obiskali smo Osnovno šolo Sava Kladnika Sevnica, kjer smo preživeli prijetno dopoldne, ki je bilo obarvano s pestrimi vsebinami. Da so nas vozniki na cesti hitro opazili, smo imeli s seboj transparente, s katerimi smo opozarjali nase. Takoj po prihodu nas je že pričakala skupina policistov, ki nam je zelo nazorno predstavila svoj poklic. Tako smo spoznali vse njihove pripomočke, opremo in vozila. Vsi pa smo bili navdušeni nad tehniko odkrivanja prstnih odtisov ter nad policijskim psom, ki je šolan za iskanje droge. Policist je skupaj s svojo psičko to tudi dokazal, saj je psička zelo hitro našla skrito drogo.

Sledil je ogled borilnih veščin, kjer so nam dva policista in policistka demonstrirali različne napade ter kako se ob takih napadih pravilno branimo.

Potem smo se vsi učenci, ki smo ta dan prišli na sevniško šolo, zbrali na zunanjem igrišču, kjer je župan Občine Sevnica predal sevniškim policistom novo kolo. Tako bodo naši policisti sedaj še bolj mobilni v mestnem vrvežu.

Temu dogodku sta sledili še dve delavnici, in sicer ogled lutkovne predstave na temo varnosti v prometu ter mini koncert policijskega seksteta.

Polni novih spoznanj smo se vrnili nazaj v Boštanj, kjer smo podoživljali prijetno in aktivno dopoldne.

V galeriji fotografij si lahko ogledate utrinke tega dne.

Andreja Vrtovšek

Dostopnost