Skoči na glavno vsebino

Izdaja knjige učenke 9. razreda, Tamare Špan.

 

Vsak je v čem dober. Naj je to šport, glasba, kuhanje … resnica pa je, da vsak ne more napisati zgodbe dolge dvesto strani. Ob takem dosežku lahko jaz samo sanjam! A moji sošolki Tamari Špan so se uresničile njene največje sanje. Izdala je čisto svojo knjigo z naslovom Nore, ali samo zaljubljene?!. Knjiga obsega nekaj čez dvesto strani, ilustrirala pa jo je Staša Zgonc, prav tako učenka 9. razreda osnovne šole Boštanj.

V sklopu projekta Teden otroka smo Tamara Špan, Staša Zgonc, Lana Godec in Manca Simončič v petek, 7. 10. 2016, knjigo predstavile tudi učiteljem in učencem naše šole. Tole pa je o knjigi zapisala njena avtorica: »Zgodba govori o šestih dekletih, ki se zaradi posebnih zapletov odpravijo na počitnice v Ameriko. Tam spoznajo nove ljudi, raziskujejo in se predvsem zabavajo. Rdeča nit celotne knjige je najstniška norost, zaradi katere se vse začne in nenazadnje tudi konča.«

Avtorica in ilustratorka se za pomoč pri izdaji knjige zahvaljujeta učiteljicama Silvi Žveglič in Neni Bedek, ki sta knjigo lektorirali in uredili. Hvala pa tudi vsem, ki ste na lanskoletnem dobrodelnem koncertu prispevali denarna sredstva ter tako mladi pisateljici omogočili uresničitev njene največje želje. Mogoče pa nam to dejanje sporoča, da lahko skupaj dosežemo vse.

Manca Simončič, 9. b

Dostopnost