Skoči na glavno vsebino

Ko med »dobre može« lahko uvrstimo ne samo Miklavža, Božička in dedka Mraza, temveč tudi donatorja finančnih sredstev za nakup knjižnega gradiva za šolsko knjižnico, se človek zave, da je še upanja za človeštvo in njegovo dobrotljivost.

Tako se je na našo prošnjo za donacijo, s katero bi z novimi naslovi razveselili zveste bralce, hkrati pa z največjim veseljem povabili ostale k druženju z dobro staro (za)pisano besedo, preko katere bi na zdrav način otroci lahko stopili v stik s sabo in se spomnili ali pa nekateri morda celo spoznali, da obstaja veliko več in boljšega zunaj meja sveta računalniških iger ter družbenih omrežij, prijazno odzvala Krka, tovarna zdravil, d. d., Novo mesto s svojim darežljivim nakazilom.

Knjige potrebujejo domišljijo otrok, to je res. Še bolj res je, da potrebuje otroška domišljija knjige, da živi in raste. (Astrid Lindgren)

Osnovna šola Boštanj se Krki zahvaljuje, da je prepoznala pomembnost in nenazadnje vrednost načina razvijanja domišljije, razvijanja ustvarjalnosti za nadaljnje življenje, ki je zaživel že mnogo pred nami, še vedno živi in verjamemo, tudi vedno bo živel, preko prebiranja zapisanega med vrsticami knjig oziroma dihanja skupaj z njihovimi odličnimi zgodbami.

Dostopnost