Skoči na glavno vsebino

Tradicionalni slovenski zajtrk smo letos obeležili na prav poseben način. Dan smo pričeli z zajtrkom, ki je bil sestavljen iz kruha, masla,  medu, jabolka in mleka. Nato so se na predmetni stopnji odvijale različne delavnice.

Na kuharski delavnici so učenci z gospo Zalo Resnik Poljašević ter gospo Anito Ferlin pripravili sadno sladico v kozarcu. Nekateri učenci so bili zadolženi za pripravo jabolk, drugi za pripravo vaniljeve kreme, tretji pa za pripravo biskvita. Na koncu so nastale odlične sladice, ki jih bo zagotovo kdo od nas preizkusil tudi doma.

Na drugi delavnici je gospa Mihaela Jazbec učencem predstavila ekološko kmetijo. Povedala jim je, katere vse živali imajo na njihovi kmetiji in kako zanje skrbijo, dotaknila pa se je tudi poljedelstva. Spregovorila je o sejanju žita ter vinogradništvu, nekaj besed pa je namenila tudi samemu trženju. Poudarek je bil na samooskrbi, učenci pa so morali prepoznati tudi različna semena in plodove, med drugim peteršilj, korenje in kolerabo.

Tretjo delavnico je vodil gospod Cemič, ki je učencem predstavil delo čebelarja ter razvoj in delovanje čebel. S seboj je prinesel različne čebelje produkte, npr. matični mleček, propolis, vosek in čebelji strup. Podrobno jim je opisal postopek pridobivanja medu, učenci pa so lahko med tudi poskusili.

Zadnja delavnica je bila ustvarjalno naravnana. Učenci so namreč z učiteljicama Neno Bedek ter Vesno Kralj izdelovali sadje, čebelice, satovje, čebelnjake, panje, različne napise in drugo. Izdelki, ki so jih ustvarili, bodo odslej krasili našo šolo.

 

Dostopnost