Skoči na glavno vsebino

V torek zjutraj smo lahko malo poležali, saj smo po slastnem zajtrku v Kalambaki odšli okrog devete ure. Grški učenci so nas pričakali na šolskem dvorišču in takoj smo se jim pridružili pri igranju odbojke. Po jutranji sprostitvi je sledil resnejši del – predstavljen nam je bil grški šolski sistem in pomen učenja angleščine. Zatem smo morali predstaviti teme, s katerimi smo se ukvarjali pred samim začetkom izmenjave. Kljub tremi, ki smo jo imeli, smo predstavitev grških tradicionalnih jedi uspešno izpeljali.

Dopoldne nas je v šoli obiskala tudi psihologinja, ki izvaja delavnice za otroke, starše in učitelje. Za našo skupino je pripravila dve aktivnosti. Sprva smo bili razdeljeni v pare, v katerih smo se pogovarjali o podobnostih in razlikah, kasneje pa smo z obrisi rok in odtisi prstov ustvarili plakat ‘Cultural Diversity’. Kosilo smo tokrat pojedli v lokalni restavraciji.

Po popoldanskem počitku – kar dobro smo se že prilagodili grškemu urniku – smo se z ostalimi udeleženci izmenjave srečali pred hotelom, od koder nas je vodička popeljala po Drami in nam predstavila pomembne znamenitosti. Za večerjo smo si privoščili slastne vaflje s čokolado in jagodami ter natrenirali trebušne mišice s smejanjem do solz. Učiteljici sta nas za konec izzvali še na tekmo ročnega nogometa. Kdo stavi na zmago učiteljic? 🙂

Se beremo,

Alja, Ana, Ema, Luka, Nina in učiteljici

 

Dostopnost