Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 3. 2. 2022, je drugošolce obiskala Analina Jazbinšek, študentka 1. letnika delovne terapije. V okviru svojega študija je pripravila predstavitev o pravilnem nošenju šolske torbe. Učenci so najprej izpraznili svoje torbice ter svoje potrebščine pravilno zložili. Že pri pregledu potrebščin so učenci ugotovili, da imajo kar nekaj nepotrebnih potrebščin, ki jih ta dan pri pouku ne potrebujejo. Nato so si torbico pravilno oprtali na ramena in poskrbeli, da so naramnice ravno prav dolge. Na koncu je sledilo še tehtanje torbic in učencev. Na podlagi teže učencev je Analina izračunala priporočljivo težo otrokove torbe.

Ugotovili smo, da je bilo ta dan v šoli kar nekaj pretežkih torb in si zadali nalogo, da naslednji dan tehtanje torbic ponovimo. Glede na petkov urnik, ko nimamo veliko različnih predmetov, bi morale biti torbe bistveno lažje.

Učenci so ob predstavitvi ugotovili, da morajo dnevno res pregledati torbo in vanjo zložiti le potrebščine po urniku. Prav tako pa so prišli do ugotovitve, da mora biti nakup nove šolske torbe premišljen. Spoznali so, da so nekatere torbe težke že, ko so prazne.

 

Dostopnost