Skoči na glavno vsebino

Obveščamo vas, da smo prejeli nova navodila MIZŠ glede organizacije dela v času od 2. 11. 2021 dalje, ko se učenci vračajo v šolo. Model B, ki je v veljavi od septembra, se nadaljuje, prav tako tudi prostovoljno samotestiranje učencev, le da je tukaj nekaj novosti.

Od 1. 11. 2021 se lahko prostovoljno samotestirajo vsi učenci od 1. do 9. razreda. Teste je možno prevzeti v lekarnah, z otrokovo kartico zdravstvenega zavarovanja. Učenci se bodo po novem samotestirali dvakrat tedensko, zato  bi predlagali ponedeljek in sredo zjutraj pred  pričetkom pouka. V lekarnah boste starši mesečno lahko prevzeli do 10 HAG testov za samotestiranje.

Ministrstvo je sporočilo tudi, da naj bi učenci izvajali prostovoljno samotestiranje za potrebe udeležbe v športnih programih, pri športno rekreativnih dejavnostih in obšolskih dejavnostih.

Na šoli smo se odločili, da bomo v primeru odhodov na  daljše ekskurzije ali šole v naravi, starše prosili, da otroka pred odhodom samotestirate, ker bomo tako lahko zagotovili varnost vseh udeležencev.

Zahvaljujem se vam za vaše razumevanje in vas vljudno prosim za vašo pomoč pri zagotavljanju varnega okolja za vse naše učence.

Želim vam mirne in sproščene dni ter obilo zdravja.

 

Vesna Vidic Jeraj, ravnateljica

Dostopnost