Skoči na glavno vsebino

Oktober je mednarodni mesec osveščanja o raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah. V Sloveniji že vrsto let oktobra potekajo številne aktivnosti, s katerimi se osvešča širšo javnost o raku dojk in s tem pripomore k zgodnjemu odkrivanju te bolezni.

V ta namen smo se v soboto, 9. oktobra 2021, ob 8. uri zbrali pri Srednji šoli Sevnica na dobrodelnem dogodku Rožnati tek za življenje, ki ga je organiziral Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Sevnica v sodelovanju z Osnovno šolo Boštanj, društvom Europa Donna Slovenija, Javnim zavodom za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica, Posavskim in Obsoteljskim društvom za boj proti raku ter Občino Sevnica.

Dogodek je otvorila ga. Sara Martinšek z uvodnim pozdravom, predstavitvijo namena projekta Rožnati tek za življenje ter povabilom udeležencev k ogledu stojnic ter otrok v animacijski kotiček. Sledil je govor direktorice Zdravstvenega doma Sevnica, ge. Vladimire Tomšič, predstavnice Centra za krepitev zdravja, ge. Alenke Grobolšek, ravnateljice OŠ Boštanj, ge. Vesne Vidic Jeraj, predstavnice društva Europa Donna, ge. Metke Slapšak ter predstavnice Posavskega in Obsoteljskega društva za boj proti raku, ge. Alenke Krenčič Zagode.

Udeleženci so se najprej ogreli ob spremljavi glasbene skupine Štandgas ter se podali na hojo na 2 km, nato je sledil tek na 3 km. Še pogumnejši so se nato podali na tek na 5 km. Športni del dogodka se je zaključil z otroškim tekom na 700 m. Obiskovalci so se lahko okrepčali s toplimi napitki in golažem ter uživali v odlični glasbi.

Najlepše se zahvaljujemo Taninu Sevnica kemični industriji d. d., Kmečki zadrugi Sevnica z. o. o., Rafael gradbeni dejavnosti d. o. o. Sevnica, Inpletu pletiva d. o. o., Lisci d. d. modna oblačila Sevnica, Hidroelektrarnam na Spodnji Savi, d. o. o., Magicu d. o. o. MagicBaloni&Party, Sanolaborju, Lekarni Sevnica, Omes gradbeništvu d. o. o. Sevnica, Boštjanu Maroltu, Mirt Vesni s. p., DomDesignu, Dominik Černelič s. p. ter vsem ostalim donatorjem. Zbrana sredstva bodo namenjena Šolskem skladu Osnovne šole Boštanj ter društvu Europa Donna Slovenija. Posavsko in Obsoteljsko društvo za boj proti raku bo svoj delež poklonilo Šolskemu skladu Osnovne šole Boštanj.

Dostopnost