Skoči na glavno vsebino

Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je osnovnim šolam sporočilo, da je  zaradi še vedno zelo slabih epidemioloških razmer v državi, Vlada RS dne, 3. 2. 2020, sprejela odločitev o podaljšanju trenutno veljavnih ukrepov, kar pomeni, da do nadaljnjega nadaljujemo s poukom na daljavo za vse učence.

Ministrstvo je skladno z odločitvijo vlade napovedalo, da je pripravljen načrt sproščanja ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije, ki predvideva, da se bodo učenci in dijaki v šole vračali postopno in v treh fazah:

  1. v oranžni fazi umirjanja (pod 1000 okužb / 1000 hospitaliziranih bolnikov s COVID-19) se predvideva odprtje vrtcev in šol za 1. triletje ter osnovnih šol prilagojenim programom in zavodov za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami. Sprostile se bodo lahko tudi športne aktivnosti na prostem.
  2. v rumeni fazi umirjanja (pod 600 okužb / 500 hospitaliziranih bolnikov s COVID-19) se osnovne šole odprejo v celoti. V šole se vrnejo tudi zaključni letniki srednjih šol.
  3. v zeleni fazi umirjanja (pod 300 okužb) se odpravijo vse omejitve na področju vzgoje in izobraževanja ter športnih dejavnosti.

Doseganje kriterijev za sproščanje ukrepov po fazah se bo spremljalo na dnevni ravni. Ko bodo kriteriji doseženi, bodo predvideni ukrepi posamezne faze stopili v veljavo drugi naslednji dan po ugotovitvi.

Prosimo vas, da spremljate objave v medijih in šolsko spletno stran, kjer vas bomo obveščali o vseh spremembah organizacije dela na šoli.

Vse dobro in lep pozdrav.                                                                 Vesna Vidic Jeraj, ravnateljica

Dostopnost