Skoči na glavno vsebino

V letošnjem šolskem letu smo učenci OŠ Boštanj na povabilo Zavoda Sopotniki  sodelovali pri sooblikovanju  Dneva za spremembe 2020, ki je letos potekal pod sloganom „Dobro za ljudi in planet“. Učenci so v času od 14. 9. 2020 – 18. 9. 2020 v okviru ur slovenščine, likovne umetnosti ali razrednih ur oblikovali sporočila ali risbice s sporočili za starejše, katere bodo vozniki-Sopotniki razdelili med starejše (uporabnike) ob vsakem prevozu. Namen, ki smo ga želeli doseči s sodelovanjem v akciji, je zmanjševanje neenakosti in enakovredno vključevanje tudi starejših v našo družbo.
Sporočilca, ki so jih oblikovali učenci, so se vsebinsko navezovala na:
– kako si učenci krajšajo čas, ko se počutijo same, osamljene, kaj takrat počnejo, kaj naredijo;
– risali so risbice, kaj njim prinaša veselje, kaj radi počnejo, kaj jim polepša dan, saj bo to prineslo veselje tudi starejšim;
– zapisali ali narisali so, kako oni potujejo in kam gredo in se ob tem zavedali, kako drugače je to od starejših, ki vsega ne zmorejo več;
– zapisali so slogane, ki jih spravijo v dobro voljo, jih motivirajo, spodbujajo… ker bodo njihove besede morda opogumile tudi starejše.

Upamo, da bodo naša sporočila vsaj malce polepšala vsakdan starejšim ter komu pričarala nasmeh na lica in toplino v srcu.

Dostopnost