Skoči na glavno vsebino

Anika Simončič, učenka 9. a razreda, se je na literarnem natečaju 32. Roševi dnevi s pesmijo Bolečina uvrstila med pet najboljših mladih literatov, za kar ji iskreno čestitamo!

Za nagrado se je mlada literatinja 20. 3. 2019 na OŠ Frana Roša v Celju udeležila literarne delavnice Na literarno popotovanje s popotnico Almo Karlin, ki jo je za izbrane mlade avtorje vodil mladinski pisatelj in ultramaratonec Žiga X. Gombač. Mentorica, Silva Žveglič, pa se je udeležila literarne delavnice  Svobodni, da ustvarjamo, ki jo je vodila pisateljica Neli K. Filipić.

Udeleženci natečaja smo si ogledali Roševo rojstno hišo, v Osrednji knjižnici Celje prisostvovali odprtju 12. razstave najboljših glasil, v  Glasbeni šoli Celje pa zaključili z osrednjo prireditvijo Lahko je zgolj beseda, s podelitvijo nagrad in priznanj najboljšim avtorjem in najboljšim šolskim literarnim glasilom.

In kot pravi Anika v svoji pesmi: »Lahko je zgolj beseda …« Ja, res je … dovolj je beseda, da si povemo … ko ne bo več besed, ko ne bomo več brali, ko ne bomo več pisali, je z nami konec!

»Dobro jutro, rad te imam … hvala!« Ni težko!

Mentorica, Silva Žveglič

Dostopnost