Skoči na glavno vsebino

Učenci 8. a razreda so se v okviru karierne orientacije v sredo, 19. 9. 2018, udeležili dneva odprtih vrat na Šolskem centru Krško – Sevnica.

V uvodnem delu so spoznali utrip šole, različne dejavnosti ter talente, ki jih razvijajo dijaki v šoli in se seznanili z njihovim doživljanjem srednje šole. Po nagovoru ravnateljice Gimnazije Krško in direktorice šolskega centra, gospe Erne Župan Pirkovič, so se osmošolci udeležili petih delavnic, v katerih so se preizkusili v programiranju mikrobitov, izdelavi unikatnih poslikat ovitka za mobitel, spoznavali teoretične osnove strojništva, orodja, pripomočke ter izdelke, ki jih dijaki izdelajo v okviru praktičnega pouka, se na simulatorju preizkusili v vožnji drona. V zadnjih dveh delavnicah pa so ob danem načrtu ter pomoči dijakov izdelali  izdelek iz kovine – ključek ter preprosto elektronsko vezje.

Kljub temu, da med našimi osmošolci prevladujejo dekleta, so se v delavnicah dobro odrezali vsi, všeč jim je bilo, da so lahko bili aktivni, izdelali lasten izdelek ter niso bili le v vlogi pasivnih poslušalcev.

Izkušnje, ki so jih pridobili, jim bodo v pomoč pri načrtovanju svoje lastne izobraževalne poti v prihodnjem šolskem letu. Udeležba na takšnem dnevu pa jih omogoča tudi doživljanje delčka dijaškega utripa na večjem srednješolskem centru.

Vesna Kralj

Dostopnost