Skoči na glavno vsebino

ZAKLJUČEK BRALNE ZNAČKE V ZNAMENJU SNEGULJČICEIN NEIZSLEDLJIVIH

V četrtek, 26. 4. 2018, so si učenci, ki so uspešno opravili slovensko bralno značko, ogledali predstavo – učenci od 1. do 6. razreda Sneguljčico, od 7. do 9. razreda pa enodejanko Neizsledljivi.

Otroška gledališka skupina Sokoli, pod mentorstvom Tomaža Lavrinca, se je predstavila s Sneguljčico, ki je ena najbolj znanih pravljic brata Grimm.

»Pravljica o hudobni mačehi in pogumni deklici, ki se čisto sama znajde v neznanem svetu, pred mlado publiko prinaša večno aktualno vprašanje nasprotja med dobrim in zlim ter zmage pozitivnih junakov in vsega dobrega nad slabim in pokvarjenim. Veliko otrok danes ne odrašča v varnem in srečnem družinskem krogu, zato potrebujejo pravljice in upanje v boljši svet (Gledališko društvo Radeče).«

Mladinska gledališka skupina Junaki je z avtorskim delom drame enodejankeNeizsledljivi, pod katero je podpisan Anže Rus, navdušila z zgodbo o krutem svetu in prihodnosti, ki nam preti.

»Živimo v času, ko je tehnologija eden osnovnih virov našega preživetja. A predstava Neizsledljivi, ki smo si jo učenci sedmih, osmih in devetih razredov ogledali v četrtek, 26. aprila, nam je pokazala, da obsedenost s tehnologijo terja svoj davek. Igralci so nam namreč prikazali ne preveč obetavno prihodnost; živeli naj bi v krutem svetu brez imen, obrazov in nenazadnje brez sprememb (Anika Simončič, 8. a).«

Literarno-novinarski krožek

Dostopnost