Skoči na glavno vsebino

V sredo, 28. marca 2018, je v dvorani TVD Partizan v Boštanju v organizaciji JSKD Sevnica potekalo območno srečanje lutkovnih skupin. Predstavilo se je pet lutkovnih skupin iz občine Sevnica. Lutkarice OŠ Boštanj, ki delujejo pod imenom Vrtavke, so se tokrat v pomlajeni zasedbi predstavile z lutkovno predstavo Skrivnostno povabilo. Besedilo za predstavo so dekleta napisala sama, ravno tako so sodelovala tudi pri izdelavi namiznih lutk.

Živali v gozdu, kot tudi vijolično kapico preseneti vabilo na skrivnostno zabavo še bolj skrivnostne gostiteljice.  Vabilo pride seveda po pametnem telefonu. Številne priprave na zabavo, kjer bo odločilen, kot po navadi – videz, predstavljajo osrednji del predstave. No, na mestu, kjer naj bi bila zabava, ni ničesar, pa se izkaže, da vabilo ni bilo mišljeno resno, da ga je poslal….

Kako  mladi živijo s facebookom, pametnim telefonom?  Kje so prednosti in pasti tega? Kakšen je svet videza, v katerega vstopajo dekleta? Predstava je kritična in prizanesljiva obenem.

Aktualna tema in suverena predstavitev je dekleta popeljala na regijsko srečanje lutkovnih skupin, ki bo potekalo 18. aprila v Metliki.

                                                                                                            Mentorica lutkovne skupine: Nena Bedek

Dostopnost