Skoči na glavno vsebino

Prvi teden v mesecu oktobru je bil v OŠ Boštanj razgiban in nekoliko drugačen – v ospredje so stopili radovedni in gibalno aktivni otroci, ki so v različnih dejavnostih obeležili teden otroka.

Tako so imeli v ponedeljek, 3. 10. 2017, učenci od 5. do 9. razreda športni dan. V lepem jesenskem vremenu so se odpravili na Kopitnik, kjer so se razgibavali in družili v naravi. Učenci od 1. do 4. razreda pa so na šolskem igrišču »preizkušali svojo moč« v tekmovanju vlečenja vrvi ter športno navijali za svoje sošolce.

V torek, 4. 10. 2017, nas je na šoli obiskala Hiška eksperimentov, ki je za en dan šolo spremenila v center radovednosti in ustvarjalnosti, kjer so lahko učenci, učitelji in zunanji obiskovalci sami preizkusili več kot 50 različnih eksperiment. V dveh znanstvenih dogodivščinah pa so mlajši učenci iskali odgovore na vprašanja, zakaj dinozavri niso potrebovali zobozdravnika, odkrivali ali je jabolko bolj koristno telesu ali zobem, ugotavljali razliko med aligatorjem in krokodilom. Učenci od 6. do 9. razreda so iskali odgovore na vprašanja: ali s plini lahko gasimo požare, kaj se zgodi s plini, ko jih stiskamo in kaj, ko jih ohladimo.

V sredo, 5. 10. 2017, so se učenci v delavnicah pogovarjali o nasilju na malo drugačen način. V delavnici za učence od 4. do 6. razreda so učenci skozi video zgodbi o dveh mladeničih ugotavljali pomen prijateljstva in dobrih odnosov z ljudmi in živalmi. Učenci od 7. do 9. razreda pa so s pomočjo  vzgojnega filma odkrivali razne oblike medvrstniškega nasilja in zakonska določila za preprečevanja le-tega. Skozi delavnico jih je predavatelj Janez Pravdič spodbujal, da o nasilju spregovorijo bodisi kot žrtve ali kot očividci ter da je v vseh situacijah nasilju potrebno odločno reči NE!

Galerija – hiša eksperimentov

Dostopnost