Skoči na glavno vsebino

V petek, 22. 9. 2017, smo  imeli na OŠ Boštanj zaključno prireditev v okviru Evropskega tedna mobilnosti 2017. Veseli smo bili, da so na našo šolo prišli učenci od 6. do 9. razreda, učitelji in ravnatelji vseh šol v občini Sevnica. Naj omenim, da so vsi učenci prišli peš ali pa so koristili javna prevozna sredstva, učenci, učitelji in ravnatelj z Blance pa so celo prikolesarili v Boštanj, kar je še posebej pohvalno. Prireditve se je udeležil tudi župan Občine Sevnica, g. Srečko Ocvirk in njegovi sodelavci.

Že pred prireditvijo so vrtičkarji in učenci 1. triletja poslikali s kredami parkirišče pred šolo in dovozno pot do šole ter tako opozorili voznike, da morajo biti previdni v okolici šole. Učenci so imeli možnost preizkušanja svojih sposobnosti na kolesarskem poligonu, najbolj atraktivna pa je bila vožnja s konferenčnim kolesom. Najmlajši na naši šoli, vrtčevski otroci, pa so si z zanimanjem ogledali policijsko vozilo in opremo policista.

Uvodna pozdrava in nagovora sta imela ravnateljica OŠ Boštanj, ga. Vesna Vidic Jeraj, in župan Občine Sevnica, g. Srečko Ocvirk. Prireditev je povezovala že izkušena Ajda Mesojedec, ki je na kratko povzela, katere aktivnosti smo v okviru tega projekta izvajali na naši šoli. Špela Borštnar je predstavila lanskoletna opažanja šolske skupnosti o varnih in nevarnih poteh v šolo ter podala kratko poročilo o letošnjih ugotovitvah. Povedala je, da so učenci res opazili izboljšave na poteh v šolo in tako se je izkazalo, da njihovo lanskoletno delo le ni bilo zaman.

V nadaljevanju programa so prvošolčki deklamirali pesem Semafor, Anika Simončič je spremljala našega mladega raperja Marka Filipa Mlakarja, ki je s svojim nastopom navdušil zelo priznanega slovenskega raperja Zlatka. Slednji je v nadaljevanju programa predstavil nekaj svojih pesmi, s katerimi je pritegnil vse poslušalce. Najbolj pa je presenetil, ko se je s kolesom odpeljal med otroke in »rapal« kar med njimi.

Ob zaključku programa je sledila še otvoritev nove šolske kolesarnice, do katere so se raper Zlatko, župan občine Sevnica, ravnateljica OŠ Boštanj ter predstavnika šolske skupnosti odpeljali s šolskimi kolesi ter ob kolesarnici simbolično pretrgali verigo.

Upamo, da so se vsi obiskovalci med nami dobro počutili in da so odšli domov polni lepih vtisov.

Mentorica šolske skupnosti: Andreja Vrtovšek

Dostopnost