Skoči na glavno vsebino

V Celju so se 22. marca 2017 tudi letos zbrali najboljši mladi literati iz Slovenije. Na podlagi besedil, ki so prispela na literarni natečaj za že 30. Roševe dneve, je strokovna komisija, ki sta jo sestavljala dr. Barbara Simoniti in Boštjan Gorec – Pižama, izmed dvajsetih, ki so se udeležili enodnevne literarne delavnice, izbrala pet najboljših mladih literarnih ustvarjalcev, med katerimi je bila tudi učenka naše šole, Tamara Špan.

Tamara je na osrednji prireditvi v Celju prejela priznanje in knjižno nagrado za najboljše prozno delo z naslovom Plenilec, s svojo knjigo Nore ali samo zaljubljene?! pa nagrado za najboljše avtorsko delo osnovnošolcev, za kar ji iskreno čestitamo.

Nagrajenka je bila povabljena tudi v Center za poezijo Tomaža Šalamuna, kjer so se z branjem svojih del predstavili mladi avtorji.

Ob prejemu nagrad je Tamara povedala: »Pisanje mi pomeni pobeg pred resničnostjo. Ni enako kot branje, kajti sam lahko spreminjaš stvari, besede, povedi, usodo imaš v svojih rokah. Pri branju lahko spuščaš strani, v življenju pa ne moreš spustiti stvari, ki ti niso všeč.«

Tamara, imej usodo v svojih rokah, išči resnico, sanjaj in ustvarjaj še naprej!

Mentorica: Silva Žveglič

Dostopnost