Skoči na glavno vsebino

V tednu otroka nam je skupaj res bilo lepo. To je bil poseben teden v katerem smo počeli veliko zanimivih stvari.

V ponedeljek so nas obiskali petošolci, ki so se prelevili v naše učitelje. Prebrali so nam pravljico in skupaj z njimi smo izdelali lutke in zaigrali vsebino zgodbice. Bilo je zelo zanimivo. Pri ustvarjanju smo zelo uživali.

V torek smo se na MINI PLANICI preizkusili v smučarskih skokih. Sprva smo bili malo prestrašeni. Ko pa je bil prvi skok za nami, smo bili vsi navdušeni. Po skokih smo spekli jogurtovo pecivo z jabolki. Bilo je zelo okusno. Z njim smo razveselili tudi petošolce, saj smo se jim tako zahvalili za prijetno ponedeljkovo druženje.

V sredo smo imeli naravoslovni dan. Razdelili smo se v štiri skupine in določili vodje. Dobili smo košarice in se odpravili v bližnji gozd. Tiho, da ne prestrašimo živali, smo opazovali  drevesa in rastline Nabrali smo nekaj gozdnih plodov in jih prinesli v šolo. Naučili smo se veliko novega. Po vrnitvi v šolo, smo ob vlečenju vrvi, pokazali kako smo močni.

V četrtek smo se veliko igrali in ustvarjali. Najbolj všeč nam je bilo, ko smo pekli kostanj in imeli čajanko. Skuhali smo si vsak svoj najljubši čaj in z njim odganjali bacilčke.

V petek je bil na vrsti dan za kulturo. Imeli smo še zadnji dan dejavnosti – kulturni dan. Obiskali smo šolsko knjižnico in poslušali zanimivo pravljico, ji nam jo je prebrala knjižničarka Lučka. Dobili smo tudi izkaznico s katero smo postali člani šolske knjižnice. Z veseljem bomo vsak teden hodili v knjižnico in si izposojali ter brali knjige.

Nato smo si ogledali še otroški risani film Moana. Učiteljici pa sta nas presenetili s kokicami.

Učiteljici Marjeta Hribar in Cvetka Pešec

Dostopnost