Skoči na glavno vsebino

V petek, 20. 5., je potekal zaključek bralne značke za učence od 5. do 9. razreda. Prvi dve šolski uri smo preživeli v družbi Zale Resnik Poljašević, bivše učenke naše šole. Zala je namreč vsestranska umetnica, poleg tega pa tudi aktualna tekmovalka v kuharski oddaji Masterchef.

Naši devetošolki Lara in Zala sta z njo opravili obsežen intervju, iz katerega smo izvedeli podrobnosti o nastanku njene knjige Kavbojski klobuk, likovnih delih, ki jih je ustvarila, spominih na šolske dni, trenutnem študiju in smernicah za prihodnost. Seveda je pogovor nanesel tudi na njeno izkušnjo v kuharskem šovu Masterchef, ki ga trenutno spremljamo na televiziji. Učenci so jo imeli nato možnost tudi kaj vprašati.

Pogovor se je zaključil z Zalinim navdihujočim nagovorom učencem, v katerem jim je svetovala, naj bodo v življenju vztrajni, naj sledijo svojemu srcu in počnejo stvari, ki jih veselijo, ne glede na to, kaj o tem mislijo drugi. To je namreč njen recept za uspeh.

Na koncu je učence še prav posebej presenetila ─ s seboj je prinesla predpasnik iz Masterchefa, ki so si ga učenci lahko nadeli in se fotografirali z njo.

Sledil je odmor za malico, nato pa smo se peš odpravili v Sevnico na bowling. Povabili smo tudi našo gostjo, ki se je povabilu z veseljem odzvala. Učenci so uro in pol uživali v bowlanju, nato pa smo se odpravili nazaj v šolo.

Dan je bil res lep, sproščen in navdihujoč. Zali Resnik Poljašević se še enkrat zahvaljujemo za obisk, vsem učencem, ki so opravili bralno značko, pa čestitamo in upamo, da bodo še naprej tako pridno brali.

Dostopnost